Vissza

Mr. H, avagy találkozás a Halcyon Infinity winggel

Mr. H, avagy találkozás a Halcyon Infinity winggel

Sziasztok

Szeretnék pár sorban mesélni nektek, hogy milyen is volt az első randim a Halcyon Infinity wingjével, hogyan is lopta magát percek alatt a szívembe és költözött be örökre a búvártáskámba, majd a Molnár János barlang járataiban hogyan is fogadtunk egymásnak örök hűséget. És élünk boldogan együtt, míg meg nem halunk..fuss el véle
:)
Örömmel tapasztalom, hogy a DIR fogalma, alapelvei és a wingek, wing típusú rendszerek egyre szélesebb körben terjednek el a búvárok között. Jómagam évek óta, több száz merüléssel a hátam mögött, ilyen konfigurációt használok. Sok tapasztalt búvártárstól hallottam a Halcyon felszerelések minőségéről, megbízhatóságáról, idén pedig végre én is büszke tulajdonosnak mondhatom magam.

Szerelem első látásra, avagy a kiscsomagolás élménye

Az első benyomás, mint halljuk sokszor, igenis számít. Ezt a Halcyon készítői is pontosan tudják. Izgatottan vettem kezembe a nagy fehér dobozt, amin a már jól ismert hatalmas H betű díszelgett. Akkor még H, mint „Hogy Miben Is Vagy Te Másmilyen” vagy mint „Hiszem, Ha Látom És Érzem” gondolatok cikáztak benne. Kinyitottam a dobozt és egy gondosan becsomagolt és elhelyezett, igényesen összepakolt winggel találtam szemben magam. Meglepődtem, hiszen más gyártóktól nem tapasztaltam még ilyen figyelmességet, apróságnak tűnő, de vásárlóknak meghatározó részletességet.
Szépen összehajtva ott feküdt benne Ő. Kis kulcstartó figyelt a vállán, rendezett hevederét alig volt szívem kibontani.
Az összeszerelés nem tartott sokáig, a wingen tulajdonképpen minden egyértelmű, a személyre szabása gyerekjáték, de már az első mozdulatoknál feltűntek olyan megoldások, amelyek mosolyt csaltak az arcomra. Apróságok, mint például a kaniszteres lámpa tartója, ami egyben nagyszerű ötlet és stílusos megoldás is. a A puha, korábban nem ilyennek tapasztalt hevederek, háttámlapárnázat és még sorolhatnám. Na de mesélek tovább, hogyan is találkoztunk másodszorra Mr. H-val…Mert, hogy igen, Mister, hiszen hogy is lehetne nő?! Rábízom az életem, határozott,erős és örökre kitartó
:). Szóval a lelkesedésem nőttön nőtt, de még mint „Habozva”, „Habár Nagyon Tetszel, De Szeretnélek Kipróbálni Mielőtt Döntök”-állapotban voltam.

Az első randi, avagy vidd el uszodába, hogy az összes máz leolvadjon róla.

Így is tettem és ahogy mondani szokták, mélyvízbe dobtam. Na jó csak 1,8 m-es vízbe, tudniillik, minél sekélyebb víz, annál nehezebb lebegni. Talán azzal nincs gondom :), de a felszerelés érzékenysége, az inflátor reagálása, a leeresztőszelep állása, a lufi gyűrődése már ilyen kis mélységben is könnyen érzékelhető, tesztelhető.
A háttámla párnázottságának kényelmét már a felvételkor éreztem, a heveder gyorsállítójának köszönhetően pedig két másodperc alatt, egy mozdulattal a megfelelő méretre tudtam húzni. Zárójelben megjegyezném, hogy oktatóként ez hatalmas előny, a tanulók méretkülönbségei nem okoznak így problémát, időt és pénzt tud vele az ember megspórolni, ha nem kell egy egész méretsort bevásárolni, pakolni, cipelni, szárítani…mindenki ismeri a fürdőszobában kiteregetett felszerelések idilli csendéletét. :)
Persze az sem utolsó szempont, hogy a különböző vastagságú neoprén vagy szárazruhánk éppen hogyan befolyásolja a vállunk méretét, ezzel is állítgatásra kényszerítve minket.
Szóval kényelem és gyorsaság. Pik-pak.
Na de akció közben, akarom mondani víz alatt is hibátlanul vizsgázott, egyből megértettük egymást és minden mozdulatomra úgy reagált, mintha évek óta együtt lennénk :)
Ahogy befejeztem a merülést és feljöttem a felszínre a H betűm egy széles mosoly és „Hatalmas Elégedettség” kiséretében átváltozott „Ha Ez Ilyen Jó, Akkor Jól Döntöttem”-re.

 

Éles bevetés

Már összeszokott párosként érkeztünk meg múlt héten a budapesti Molnár János barlangba. Én és Ő.
Magabiztosan szereltem össze a felszerelést és pont azon gondolkodtam, hogy mennyire megbízható és kiszámítható wing, hogy minden aggodalom nélkül megyek el vele merülni, hiszen tudom, hogy úgy fog viselkedni, ahogy én szeretném. A merülés fantasztikus volt, a felszerelésem újdonságát pedig őszintén észre se vettem, olyan természetesen dolgoztunk össze. talán ez a legnagyobb dicséret, amit írni tudok rá. Egyszerűen nem találtam benne hibát. Nálam kiválóra vizsgázott. Szóval H, mint „Ha Tudtam Volna Ezt Korábban”, biztos, hogy „Hamarabb Kipróbálom”, de így is „Hatalmas Öröm”.

Egy szó, mint száz, vakon belezúgtam, majd első látásra és sokadik merülésre is. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Köszönöm, hogy elolvastad.

 

2018. Október 15.