Vissza

Megérkezett a GoPro Hero7

Megérkezett a GoPro Hero7

Megérkezett a GoPro legújabb kameraszériája, a Hero7! 

A Hero7 Black ajándék 32 GB-os SanDisk microSD kártyával a készlet erejéig!

GoPro bejelentette az új zászlós hajóját, a Hero7 Black kameráját két olcsóbb Hero7 modellel együtt, melyek kiegészítik a vállalat felfrissített kamera sorozatát. A Hero7 Black -ami a már nem gyártott Hero6 Black helyébe lép- és új csúcsteljesítményű „Hypersmooth” képstabilizációval érkezik. A „Hypersmooth” Nick Woodman, a GoPro alapítója szerint „az eddigi legjobb beépített videó stabilizáló, bármely eddigi kamerához képest”. Ezen kívül még számos új tulajdonsággal ruházták fel Hero7 Blacket, úgy, mint tovább fejlesztett hang, élőközvetítés különböző oldalakra, mint a Facebook és egy új timelapse mód, a „Timewarp”.

Az új Hero7 Silver egy lecsupaszított verziója a fő modellnek, maximum 4K/30fps felvétellel és a Hero5 Black-hez sokban hasonló tulajdonságokkal.

Végül a GoPro Hero7 White, a cég új kezdő szintű kamerája, ami a Hero (2018) kamera utódjaként fogható fel, legfeljebb 1080p videó felvétellel.

 

Minden, amit a Hero7 Black-ről tudni érdemes:

Ahogy láthatjuk a Hero7 Black küllemre nagyban hasonlít elődjére. Hardware tekintetében az igazi különbségek a fekete festés és az újra tervezett mikrofon membrán, ami kétségtelenül természetesebb basszust és tisztább közép hangokat biztosít.

Körülbelül öt új képességgel ruházták fel a Hero6 Blackhez képest.

  1. A legnagyobb eltérés az előzőekben említett „Hypersmooth” stabilizáció, ami a feltuningolt változata az előző zászlóshajó modell elektronikus kép stabilizálójának, ami most 4k/60fps-sel dolgozik. Ez még mindig inkább digitális stabilizáció, mint optikai, habár a GoPro számításai szerint lehetőséget biztosít gimbalszerű videózásra „a motorizált gimballal járó kellemetlenségek nélkül” (GoPro).
  2. A „Hypersmooth”-hoz kapcsolódóan megjelent egy új timelapse mód, a „Timewarp”. Ez hasonló a standard timelapse-hez, mikor a kamera állóképeket készít azonos időközönként majd lejátsza őket, ezzel azt a hatást keltve, hogy a jelenet felgyorsítva játszódik. Ebben az esetben egy sima, zökkenőmentes stabilizációval, amivel lehetőséget nyújt első személyben a „varázs szőnyeg” effektus elérésére. Ezzel egy bicikli túra felvétele is olyan könnyed és felemelő lesz, mintha egy varázsszőnyegen ültünk volna a nyereg helyett.
  3. A Hero7 Black abban is első, hogy képes élőben közvetíteni olyan oldalakra, mint a Facebook, YouTube és Vimeo. További oldalak várhatók.
  4. Az utolsó két változtatás a „SuperPhoto” állóképekhez, és egy frissített UI. A „SuperPhoto” arra hívatott, hogy azokat az intelligens automódokat hozza fotózáskor amiket az okostelefonok, mint a Huawei P20 Pro, ami automatikusan felismeri a jeleneteket és a megfelelő beállításokat alkalmazza.
  5.  Annak érdekében, hogy felismerje a jeleneteket a Hero7 Black képes lesz detektálni a mosolyt és az arcot, ezzel a képességgel segít majd kiválasztani a megfelelő vágásokat az automata „Quikstories” rövidtörténetekhez, amit a GoPro „Quik App” videószerkesztőjében érhetünk el.
  6. A UI vagyis felhasználói felület változtatások viszonylag kicsik, de tartalmaz egy új „short clipsgombot, amivel limitálni lehet a felvétel hosszúságát 15 vagy 30 másodpercre (arra az esetre, ha másoknak is kölcsönadnánk kameránkat, de nem akarjuk, hogy pillanatok alatt megteljen az SD kártyánk) és néhány újra gondolt menü pont, amiket a felhasználói visszajelzések alapján tettek bele.

Ezen újítások mellett a Hero7 Black nem sokban változott elődjéhez képest, hisz ugyanaz a szenzor és lencse méret, mint előzőleg és hasonló bitrátával vesz fel. Emellett 12-megapixellel képes fotózni HDR-ben és RAW-ban, 10 méterig vízálló és slo-mo (lassított) felvételekre is alkalmas 120 vagy 240fps-ben, valamint a legtöbb eddig megjelent kiegészítő kellékkel kompatibilis lesz.

A Hero7 Black-kel a következők érkeznek csomagban: Rechargeable Battery, HERO7 The Frame, Adhesive Mount – Curved, Adhesive Mount – Flat, Quick Release, USB-C Cable és Nálunk egy 32 Gb-os Sandisk microSD-Card.

További információért kattints az alábbi linkek valamelyikére:

GoPro Hero7 Black

GoPro Hero7 Silver

GoPro Hero7 White

2018. Szeptember 27.