Vissza

Már nálunk is kapható a Garmin okos-búvárkomputere!

Már nálunk is kapható a Garmin okos-búvárkomputere!

Garmin Búvárkomputer – Descent Mk1
Professzionális, elegáns és okos! A mindennapokban hordható okosóra, ami egyben búvárkomputer is!

 

  •  Prémium teljesértékű GPS-es búvárkomputer kecses karóra kialakítással, fényes, 1.2"-es, színes kijelzővel és TOPO térképekkel
  • 3 tengelyű iránytű, giroszkóp és barometrikus magasságmérő, valamint GPS és GLONASS képes műholdvevő, mellyel a készülék eltárolja a merülés kezdeti helyét és végpontját is1
  • Támogatja az egy és a több gázos, a szabadtüdős merülést nitrox és trimix gázokra is, készüléken történő merüléstervezéssel
  • A merülési napló tárolja akár 10.000 merülés adatait, melyek megtekinthetők, elemezhetők a Garmin Connect felületen vagy a mobiltelefonos alkalmazásban
  • Elevate™ csuklón mérő szívritmus technológia2 multisport tevékenységprofilokkal, teljesítmény elemzéssel és okos értesítésekkel3
  • Akkumulátoros üzemidő óra üzemmódban akár 21 napon át, 12 nap okosóraként, 40 óra búvárkomputer módban vagy 20 óra GPS használat mellett4

Merüljön palackkal vagy szabadtüdővel, sós vagy édesvízben, lélegezzen nitroxot, trimix gázt vagy csak tartsa vissza lélegzetét a Descent Mk1 búvárkomputer erre mind alkalmas. Ez az első, karóra kialakítású búvárkomputer, ami felszíni GPS funkciót kínál színes, térképet is mutató kijelzővel, így vele könnyedén megjelölheti a lemerülési és a felszínre érkezési helyeket1.

Ha lemerült, a bizonyított Bühlmann ZHL-16c algoritmus biztosítja, hogy a merülési határokon belül maradjon. Választható hang vagy rezgéses riasztásokkal emlékezteti a fontos adatokra a mélyben. A felszínen a Descent Mk1 hatalmas tudású edzőtárs, mely a fēnix® 5X multisport GPS-es óránk kedvelt funkcióit kínálja. Az okos értesítésekkel3útja során nem marad le egyetlen hívásról, üzenetről vagy emlékeztetőről sem. Mindezen felül a Descent Mk1 kialakítása annyira kecses, kényelmes és elegáns, hogy mindennapi karóraként is viselheti.

Lélegezzen könnyebben, merüljön jobban

Könnyen elérhető merülési funkcióival - például az órán tervezhető szabadidős, technikai vagy szabadtüdős merülési tervekkel - a Descent Mk1 valós időben biztosítja az összes szükséges információt, hogy magabiztosan búvárkodhasson. Automatikusan merülési módba vált, amint vízbe ér, majd a jól látható 1,2"-os képernyőn jelzi az aktuális mélységet, merülési időt, vízhőfokot, emelkedési/süllyedési tempóját, a dekompressziós visszaszámlálót, szükséges biztonsági megállókat, az akkumulátor állapotát és számos más adatot.

Hangos riasztásokat vagy rezgéses figyelmeztetést állíthat be merülésére. Akár 6 különböző gázkeveréket is megadhat, beleértve a nitrox és trimix (akár 100% oxigén szintig) keverékeket is. A személyre szabható beállításokban megadhatók egyedi biztonsági határértékek is.

Több navigációs érzékelő

Mindezen felül a nagyérzékenységű GPS és GLONASS képes műholdvevő segíti a felszíni navigációban, de a Descent Mk1 ezen felül tartalmaz magasságmérőt, barométert és iránytűt is. A könnyen olvasható iránytű nézet víz alatt is használható. A beépített magasságmérő a pontos magasságot, a 3 tengelyű iránytű pedig a pontos iránymeghatározást teszi lehetővé kirándulásai során. További hasznos funkciója a készüléket kétszer megpöccintve elérhető iránytű nézet, melyhez nem szükséges gombokat nyomogatni.

Csuklón mért szívritmus

A Descent Mk1 búvárkomputer a Garmin Elevate szívritmusmérőjét használja, hogy optikailag mérje percenkénti szívverését (csak közvetlenül a bőrfelülettel érintkezve mér, ruhán keresztül nem). Merülés közben méri a pulzusát, melyet a tevékenység befejezését követően feltölt a Garmin Connect felületre, ahol utólag áttekintheti vagy elemezheti.

 

Fejlett multisport funkciók

A teljesértékű búvárkomputer funkciókon túl a Descent Mk1 számos sport/edzés, fitnesz vagy szabadtéri navigációs tulajdonsággal is rendelkezik, melyeket a népszerű fenix 5 sorozatból örökölt. Számos fiziológiai mérést végezhet, futásdinamikai adatokkal, fitnesz funkciókkal és egyebekkel, így figyelemmel kísérheti edzési adatait, és megelőzheti a megerőltetés miatti esetleges sérüléseket. Az előre betöltött profilok úszás, futás, kerékpározás, kirándulás, sí, evezés és számos más sportban segítik. Ezen felül a további ösztönzésért komplett edzésterveket tölthet le készülékére a Garmin Connect felületről.

 

Okos kapcsolódás

Ha arra alkalmas telefonnal párosítva használja3, a Descent Mk1 megjeleníti a szöveges üzeneteit, e-maileket és az egyéb okos értesítéseket. Ezen felül lehetőséget biztosít arra, hogy a tevékenység végeztével automatikusan felöltse azt a Garmin Connect felületre, hangos értesítéseket adjon, vezérelje telefonja zenelejátszóját. Ha felszínen van, családja, ismerősei követhetik helyzetét a LiveTrack funkció segítségével. Arra alkalmas készüléket használó ismerősei helyzetét megjelenítheti a GroupTrack használatával.

 

Prémium anyagok, elegáns stílus

Prémium anyagok használatával készülékt a Descent Mk1 búvárkomputer, mely elérhető rozsdamentes acél változatban szilikon szíjjal vagy deluxe Titanium kivitelben DLC Titanium óraszíjjal is. Mindkét változat fejlett GPS és GLONASS képes műholdvevője az EXO™ antenna segítségével veszi a jelet, mely még rossz lefedettség esetén is kiemelkedő jelvételt biztosít. A nagyfelbontású, fényes, színes Garmin Chroma Display™ LED háttérvilágítással biztosítja, hogy minden fényviszony mellett jól látható legyen - a víz felett vagy a víz alatt is. Mindkét készülék domború, zafír üvegburkolatot tartalmaz, mely így még ellenálóbb a karcokkal szemben.

Hosszú üzemidő, egyszerűen személyre szabható

Akár 40 órán át is búvárkodhat két feltöltés között, vagy akár 21 napig is viselheti óraként. Okosóra módban 12 napig bírja egy töltéssel, GPS használattal pedig 20 órát is képes működni (beállításoktól függően). A QuickFit™ óraszíjakkal pillanatok alatt az alkalomhoz illő külsőt adhat órájának, nincs szükség szerszámokra. Búvárkodás közben a mellékelt, hosszabb QuickFit szíj teszi egyszerűvé a száraz vagy nedves ruhával való használatot.

Személyre szabhatja órája megjelenését az ingyenes óraszámlapokkal, alkalmazásokkal vagy adatmezőkkel, melyeket a Connect IQ™ áruházból érhet el. A biztonsága érdekében a Connect IQ funkciók merülés közben nem érhetők el, így biztosan úgy működnek a búvárfunkciók, ahogyan azoknak működniük kell. A Descent Mk1 készülékek Wi-Fi® képesek, így az adatfeltöltések a Garmin Connect felületre akár a vezeték nélküli hálózaton keresztül is megtörténhetnek.

 

 

1A GPS rendszer nem működik víz alatt
2A tevékenységkövető kizárólag tájékoztató információkat biztosít
3Ha arra alkalmas okostelefonnal használja. Huawei és Honor inkompatibilitás!
4Beállításfüggő
5A Wi-Fi a Wi-Fi Alliance bejegyzett védjegye

2019. Május 28.