Vissza

GoPro-t a víz alá! Tippek és ajánlott tartozékok búvárkodáshoz

GoPro-t a víz alá! Tippek és ajánlott tartozékok búvárkodáshoz
Van egy GoPro kamerád és szeretnéd levinni magaddal a merülés megörökítésére? Esetleg tervezed, hogy beszerzel egyet?
A legjobb helyen jársz!
Jön egyből a kérdés, hogy mire is lehet szüksége egy búvárnak a víz alatt és a felszínen, ha a GoPro kamerájával szeretne csodás felvételeket készíteni?
Így összeszedtünk nektek 4 dolgot, ami szerintünk elengedhetetlen és rendkívül hasznos is egyben egy-egy búvártúra alkalmával.
 
 1. A legújabb szériás akciókamerák már 10 méterig nyomás és vízállóak, azonban ahhoz, hogy mélyebbre vihessük őket, szükségünk van egy külön tokra, mely bírja a gyűrődést. Én személy szerint csak ebben tartom még a felszínen is, mert nem csak csepp-, nyomás- és vízálló, de homoktól, kosztól és ütéstől is megvédi a kamerát. Szóval érdemes beszerezni ezt az átlátszó, műanyag, SuperSuit névre hallgató tokot és máris készíthetjük életünk képeit, videóit 60 méteres mélységig. No de szigorúan megfelelő képzettséggel, mert a végén James Cameron megharagszik ránk, hogy lelőjük az új filmjének poénjait! : )
  Aki mégis komolyabb tokra vágyik, az se keseredjen el. Üzletünkben kapható két biztonságos, ultravédelmet nyújtó ház is. Az egyik alumíniumból, a másik delrinből készült. Korábbi 100m-ig, utóbbi pedig 300 m-ig vizsgáztatott.
 
 1. Ha már ennyi kütyüt szeretnénk vinni magunkkal, nem árt, ha az egy helyen, biztonságosan, karcmentesen utazik. Nem ragoznám túl. Kis helyen elfér, kompakt, külső kemény borításának köszönhetően védelmet nyújt a benne lapulóknak.  Casey tok névre hallgat.
 
 1. 3-way kameratartó állvány és bot. Mint a neve is utal rá, 3 módon is használható, összetett tartozék, mely szerintem egy jó felvétel, kényelmes videózás alapkövetelménye. Kialakításának és anyaghasználatának köszönhetően sós vízben is bírja a strapát, nem rozsdásodik, nem szorul sok-sok merülés után sem. Személy szerint a kedvencem. Összecsukva kényelmesen szállítható, kinyitva pedig csökkenti az úszás, áramlatok és kézmozdulatok okozta rezgéseket. Eredmény a sima, egyenletes kép. Méretének köszönhetően a kamera könnyedén, biztonságos távolságból is közeltartható az élőlényekhez, így szenzációs felvételek készülhetnek.
  A tartó aljából pedig kitekerhető egy kis 3 lábú állványka, mellyel stabil videókat vagy timelaps felvételeket is lőhetünk. Képzeljük csak el, ha pár percre egy védett helyen letesszük és otthagyjuk a kameránkat, mondjuk egy lágykorall vagy bohóchalcsalád előtt. Hip-hop körbeveszik a halak és lélegzetelállító képeket kaphatunk.
  Tipp: merülések után érdemes kitekerni a kis állványt, mert a beszivárgó víz bennragad. : )
 
 1. Ez a tartozék minden akciókamerás egyik legjobb barátja, legyen szó felszíni, extrémsportos vagy víz alatti felvételekről. A Dual Battery Charger egy különálló akkumulátor töltő, mely csomaghoz egy plusz aksit is tartozik. Két legyet egy csapásra. Így nem kell a kamerával együtt tölteni, ha lemerült és míg benne van az egyik, a másik tartalékkal már vihetjük is. Egy aksi körülbelül egy merülést, maximum kettőt bír ki, ha nem készítünk folyamatos, egybefüggő videót. Apropó! Tipp: Ne egy darab 40 perces videót vegyél fel. Hidd el senki, de még te sem fogod visszanézni egyben és kibogarászni a legjobb pár másodpercet.  Hacsak nem egy 45 perces manta rájás, cetcápákkal, teknősökkel, dugongokkal és cápákkal teli bakancslistás merülésed volt. Akkor nem szóltam! : )
  Szóval érdemes a legérdekesebb pillanatokat összegyűjteni, inkább több, pár 10-20 másodperces videóban, melyeket később könnyebb azonosítani, összevágni, kezelni. Nem mellesleg rengeteg energiát takarítunk meg az akkumulátoroknak is.
Ezennel a végére is értünk a négy fős kis családnak, melyek egyedei mind-mind beszerezhetők a Water Resistant webshopjából vagy személyesen az üzletünkben.
Hasznosnak találtátok a bejegyzésünket?
Lenne még kérdésetek?
Írjatok, keressetek minket bátran!
2019. Március 12.